Wouter Kool wint scriptieprijs econometrie en operations research

By | January 7, 2016

Uit een shortlist van drie excellente masterscripties is die van student Wouter Kool verkozen tot de beste masterscriptie aan de VU in 2015 op het gebied van econometrie en operations research.

De scriptie van Wouter met als titel “Optimization of two-phase methods using simple feedback mechanisms” laat zien hoe men snel en effectief optimalisatieproblemen die uit meerdere gerelateerde deelproblemen bestaan kan oplossen. In zijn scriptie heeft Wouter toepassingen beschreven op het gebied van het ophalen van orders uit warenhuizen, het plannen van bezorgroutes van voertuigen en het toewijzen van chauffeurs aan vrachtwagens.

Op de shortlist stonden ook de scriptie van Barbora Dlouh√° waarin zij een nieuwe methode hanteert om elektriciteitsprijzen te modelleren en de scriptie van Vera Rensink over een nieuwe methode om wegverkeer en de daarbij komende fileproblematiek te analyseren. Alle scripties op de shortlist zijn inhoudelijk zeer sterk, maar die van Wouter Kool steekt er bovenuit vanwege de grote verscheidenheid aan relevante toepassingen die hij heeft beschreven.

De Extrie Master Thesis Award wordt door de Alumnivereniging Econometrie VU “Extrie” uitgereikt aan masterstudenten die een uitmuntende scriptie hebben geschreven bij de vakgroep Econometrie & OR aan de VU, die naast de hoge inhoudelijke kwaliteit ook wordt gekenmerkt door sterke maatschappelijke relevantie. Voor de uitreiking wordt uit de nominaties een shortlist gemaakt van drie scripties.